Volvo kormány

VOLVO – Svédország büszkesége

Svédország egyik gyöngyszeme, aminek köszönhetően az északi ország is felkerült az autógyártás térképére. A Volvo egy márka, amit a vásárlók a megbízhatósággal, a biztonsággal és a prémium minőséggel azonosítanak és már több mint száz éve jelen van a világ útjain.

Köszönhetően annak, hogy híresen megbízhatóak, kiváló minőségűek, biztonságosak és jól felszereltek, a Volvók nagyon népszerűek a használtautó piacon, még magasabb futásteljesítménnyel is jó áron cserélnek gazdát. Lássuk, hogyan vált a svéd gyártó a világ, de főleg Európa egyik presztízsmárkájává.

Nem csapágyak

Bár a Volvo márkanevet már 1915-ben regisztrálta az SKF svéd csapágykészítő vállalat, nem használták azt egészen 1927-ig, amikor megalapították a Volvo Cars-t. Nem is tétlenkedtek sokat, még ebben az évben legördült a gyártósorról az első személyautójuk, a Volvo ÖV 4.

A cég betört az európai piacra és kezdett egyre népszerűbbé válni, ezzel egy időben pedig elkezdődött a teherautók gyártása is, amelyek szintén hamar ismertté és elismertté váltak.

Tudtad? A Volvo a mai napig jelen van a haszongépjárművek piacán és míg a személyautókat gyártó részleg (Volvo Cars) már többször gazdát cserélt, a haszongépjárművekkel foglalkozó Volvo Group máig svéd tulajdonban van.

Volvo kamion

Volvo truck

Ellentétben a legtöbb európai gyártóval, a Volvo nem a kényszerű háborús termelés miatt szenvedett, hanem a nyersanyaghiány vetette vissza a működését.

Ennek hatására a svéd mérnökök egy takarékosabb modellt kezdtek el fejleszteni, amit a háború után, 1944-ben PV444 néven jelentettek meg. A nagyon sikeres PV444-et és következő generációját, a PV544-et egészen 1965-ig gyártották. Az ötvenes évektől beindult a Volvo szekere és jöttek az olyan nagy sikerű típusok, mint az Amazon, Roger Moore és a P1800, továbbá a 140-es és a 700-as sorozat.

A biztonság megszállottjai

A cég már a kezdetektől fogva egyik küldetésének tekintette az autózás biztonságának fejlesztését és komoly innovációkat hajtott végre ezen a területen.

Olyan, mára már szinte minden személyautónál használt biztonsági megoldások fűződnek a Volvo nevéhez, mint a hárompontos biztonsági öv, a ragasztott szélvédő, a SIPS oldalütközés-védelem, az oldalsó légzsák, a WHIPS ostorcsapás-védelmi rendszer vagy a holtérfigyelő rendszer.

Tudtad? A Volvo kitűnően teljesít az EuroNCAP törésteszteken. 2009. óta minden modellje stabilan a legmagasabb, 5 csillagos értékelést ér el. Mi több, az EuroNCAP tesztek történetében a V40 érte el a legmagasabb biztonsági pontszámot minden valaha tesztelt autó közül.

Új és még újabb tulaj

A cég személyautókat gyártó részlege egészen 1999-ig volt svéd tulajdonban, amikor a Ford megvásárolta, hogy erősítse az európai prémiumautó palettáját. A 2008-as gazdasági világválság hatására csökkenő eladások következtében azonban 2010-ben megvált a Volvo Cars-tól, amelyet a kínai Geely Holding Group vásárolt meg és birtokol a mai napig.

A tulajdonváltás után a márka újjáélesztése érdekében újratervezte modellpalettáját. Frissítette a kínálatot, bevezette a 90-es szériát, szakított a nagy teljesítményű motorokkal, 2019-től már minden típusban használ elektromos motorokat is és a jövőben szeretne egyre inkább a teljesen elektromos meghajtású autókra koncentrálni. aminek érdekében komoly lépéseket tett.

Nekünk Volvo kell

Szeretne megválni egy 2005. után gyártott Volvojától? Minket mindegyik modell érdekel! Lehet C30, C70 V60, V90 vagy bármelyik modell az XC szériából. Bátran keressen minket, szívesen teszünk rá egy jó ajánlatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hívja szakemberünket, vagy kérjen árajánlatot a weboldalunkon keresztül!

 

A képeket a Pixabayról töltöttük le innen.