Opel használt autó felvásárlás

„Opel, sose kop el!” – ezért vásárolunk Opelt

Az elmúlt hónapokban elég sok Opelt vettünk. Corsa-t, Astra-t, Crossland-et, Insignia-t, Zafira-t, Vectra-t. Nem a szerencsén múlt, hogy egyszer sem fogtunk mellé, vagyis minden megvásárolt használt autó korának megfelelő állapotban volt. De mire kell odafigyelni egy Opelnél?

Bár az Opelek megbízhatóak, mindegyiknél előfordul egy-két típus hiba aminek vásárláskor érdemes utánanézni. Lássuk, miket nézzünk meg, ha használt autót veszünk!

Opel Insignia

Nagyon fontos, hogy a használt Insigniáknál a turbóra oda kell figyelni. Sokan nem tudják, hogyan kell használni a turbós autókat, hogyan kell leállítani a motort. A szabálytalan használat hosszabb távon tönkrevághatja a turbót. Sőt a CDTi motoroknál a turbócsó elrepedését is okozhatja.

A klímavezérlőtömeg meghibásodását kicsit nehezebb ellenőrizni, de feltétlenül érdemes ránézni, vásárláskor bekapcsolni a klímát.

Opel Astra

Mint az Insigniánál, az Astránál sem minden teljesen tökéletes a klímánál. A használt Astraknál a klíma kompresszora szokott rendetlenkedni. Nem egyszer előfordult, hogy az üzemanyag szabályozó szelep adott vissza hamis jelzést. Figyelni kell az ékszíj feszítőre, gyorsabban kopik, mint gondolnánk.

Opel Corsa

Az elektronikus szervő rásegítő gyakran szokott kellemetlenséget okozni a használt autóknál, csakúgy mint a zörgő műanyagok és a tanksapka ajtaja. A Corsa strapabíró, főleg ha kicsit figyelt a tulajdonos rá és elvitte a kötelező szervizekre.

Opel Vectra

Érdekes, de nem meglepő, hogy a Vectrában is hasonló hibák lépnek fel, mint a többi típusnál, ezért autófelvásárlásnál különösen figyelünk a vezérlőmű feszítőre, a toronycsapágyakra, turbócsőre, olajgombára és a turbóvezérlő szelepre.

Opel Zafira

A használt Zafiraknál a kettőstömegű lendkerék, a turbócső az,a mit először megnézünk. Ezután jön az EGR szelep, majd a kuplunk. Ezek az alkatrészek kicsit „érzékenyebbek” ennél az Opel típusnál.

 

Természetesen az itt említett hibák nem minden használt autóban fordulnak elő, de ahogy mondani szokták, tipizálnak. Mi is inkább csak tájékoztatásként osztottuk meg itt ezeket az infromációkat.

Ami fontos! Mi ettől  függetlenül szeretjük az Opeleket! Annyira, hogy típustól függetlenül meg is vásároljuk a 2005 után gyártott gépkocsikat, még akkor is, ha töröttek, vagy hitellel terheltek.

Készpénzt adunk érte és az adás-vételit azonnal aláírjuk az átvétel helyszínén. Hívjon minket a +36 70 293 5555 számon, vagy küldje el nekünk gépkocsija adatait, hogy egy visszautasíthatatlan  ajánlattal hívhassuk!