Ford Mustang_Maha

FORD – Az örök siker

Egy kis vagongyárból az első sorozatgyártásban készült autón át a világ meghatározó autógyárává. Henry Ford valószínűleg nem is mert ennyire nagyot álmodni, a nevével jelzett cég azonban mégis elképesztő sikereket ért el az elmúlt száz évben.

Az Év autója díj várományosai között

A Ford Mustang Mach-E egyike annak a hét modellnek, amelyek közül kikerül a 2022-es Év autója.

Egy elektromos modell a kultikus Mustang névvel, azzal, amely a „pony car” kategória megteremtője és évtizedeken keresztül az elérhető amerikai sportautó megtestesítője volt. A Ford azonban meggyőzte a kétkedőket, és az elektromos hajtáslánc ellenére olyan autót alkotott, amely igazán kiérdemelte a Mustang elnevezést.

A Ford modelljei közül legutóbb a kényelmes, nagy, mégis dinamikus vonalvezetésű S-Max diadalmaskodott az Év autója szavazáson 2007-ben, az akkoriban bemutatott aktuális Opel Corsát és a szintén családi egyterű Citroën C4 Picassot maga mögé utasítva. Hogy a díj odaítélése nem volt megalapozatlan, az is bizonyítja, hogy még ma is az utcakép megszokott eleme mindhárom modell, mi is nagyon szívesen vásároljuk őket.

Utcáról a murvára

Az S-Maxot megelőzően a Ford 1999-ben nyerte meg az Év autója szavazást, mégpedig a Focus első generációjával.

Ezzel a modellel vezette be a Ford a New Edge dizájnt, amelynek éles, markáns vonalai elképesztően elütöttek a ’90-es évekre jellemző kerekded, tojás formájú autóktól. A családi mindenes Focussal nagy tervei voltak a Fordnak, az ST kivitel az utcai hot hatch-ek között tette le a névjegyét, míg az RS alapján épített versenyváltozat a ralipályákon.

A Focus váltotta ugyanis az Escort alapjaira épített versenyautójukat, olyan korábbi világbajnokokkal, mint Colin McRae és Carlos Sainz.

RS – Diszkrét, de egyértelmű jelzése, hogy ez nem egy szolid családi modell.

Számtalan sikeres modell

A Ford azonban nem csak a versenypályákon alkotott nagyot. Az elmúlt évtizedekben számtalan sikeres és megbízható modellt gyártottak, amelyek eleinte az Egyesült Államokban, majd szerte a világon elterjedt és elismert autók lettek.

Ma már mindenhol ismerik és értékelik a kék ovális logóval gyártott modelleket.

Mi is így vagyunk ezzel. A Ford elég széles termékpalettával dolgozik, így szinte teljesen lefedi az autóvásárlói piac igényeit. Az elmúlt időszak legismertebb modelljei a Fiesta, a Fusion, a Kuga, a Mondeo, az S-Max-nak, és a Focus.

Minket azonban nem csak ezek, hanem mindegyik 2005-öt követően gyártott, használt Ford modell érdekel. Akkor is hívjon minket bizalommal, ha autója törött, műszaki hibás vagy hitellel terhelt! Mi ugyanis kiemelten magas árat fizetünk érte, készpénzben.

Töltsön fel néhány képet eladni kívánt Fordjáról, mi pedig teszünk egy kedvező ajánlatot!

Amennyiben ez szimpatikus Önnek, semmi más teendője nincs, mint hogy megadja azt a helyet, ahol szeretné megmutatni nekünk az autót. Sokszor még aznap fel is keressük és a biztonság kedvéért már visszük is magunkkal a gépjármű vételárát készpénzben.

Ha autója megtetszik nekünk – és ez egy Fordnál szinte biztos – akkor azonnal megírjuk az adás-vételi szerződést, kifizetjük a vételárat és el is visszük a kocsit. Így a nem csak a legjobb árat kapja, de szinte azonnal értékesíteni tudja használt autóját.

 

A képeket a Pixabayról vettük át: Mustang, RS.